O super. Na to bym nie wpadł. Prędzej wpakowałbym zielony barwnik spożywczy Ile szpinaku trzeba zblendować, żeby kolor był choć trochę zielony? Ważne czy jest świeży czy może być też mrożony?
Możesz użyć i mrożonego i świeżego szpinaku. Ja używam garści szpinaku świeżego. Blanszuję go nad parą wodną potem miksuję z niewielką ilością wody. Powstała masę dodaję do masy ziemniaczanej i wyrabiam. Potem już wszystko jak z tradycyjnymi kluseczkami.
O super. Na to bym nie wpadł. Prędzej wpakowałbym zielony barwnik spożywczy Ile szpinaku trzeba zblendować, żeby kolor był choć trochę zielony? Ważne czy jest świeży czy może być też mrożony?
Zielone kopytka możesz uzyskać dodając do masy ziemniaczanej zblendowany szpinak. Im więcej go dodasz tym bardziej będzie intensywny kolor. Możesz też użyć pokrzyw lub sproszkowanego młodego jęczmienia ( osobiści używam tylko szpinaku, za pozostałe składniki nie ręczę )
Byliśmy ostatnio u znajomych i tam poczęstowano nas zielonymi kopytkami. Były pyszne. Czym można zabarwić ciasto na zwykłe kopytka, by uzyskać kolor zielony? A jak uzyskać inne kolory takich kluseczek? Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.
Zielone kopytka
Obserwuj wątekOdp: Odp: Zielone kopytka
mocsłodkości
Możesz użyć i mrożonego i świeżego szpinaku. Ja używam garści szpinaku świeżego. Blanszuję go nad parą wodną potem miksuję z niewielką ilością wody. Powstała masę dodaję do masy ziemniaczanej i wyrabiam. Potem już wszystko jak z tradycyjnymi kluseczkami.
Odp: Zielone kopytka
skuter5
Odp: Zielone kopytka
misia5
Zielone kopytka
skuter5