A ja dostałam zalecenie łykania profilaktycznie ziołowego Uroseptu i dodania do diety żurawiny. To było dwa lata temu i co najmniej od roku o istnieniu nerek zapomniałam
Łatwiej zapobiegać chorobie niż z nią walczyć ,więc dziś się zgadzam z Bahusem , że zbyt małe ciśnienie w przewodach moczowych doprowadza do osadów , ale medal ma dwie strony ,a tą drugą jest wątroba , więc pozostaje wada genetyczna i związane z nią skłonności. Pani Basiuuu ja proponuję dużo dobrej jakości wody naturalnej, a z czasu.
Kamice i ja posiadam Co do ziół i ziółek to mam lenia i nie chce mi się ich parzyć. Jestem kilka lat po operacji nerki .Kamyczek podobno znowu jest ale siedzi cicho. Staram się nie martwić na zapas.
Poleca się stosowanie takich ziól jak : owoc jałowca, żurawinę, ziele skrzypu , ziele fiołka trójbarwnego, korzenia lukrecji, liścia mącznicy , liścia poziomki, liścia pokrzywy, nasienia pietruszki , liście brzozy i sok z brzozy.Łagodzą ostre i przewlekłe stany zapalne dróg moczowych .Stosowane od dawna w medycynie ludowej .Składniki herbatatek z tych składnków działają odkażająco na pęcherz moczowyw stanach zapalnych nerek i kamienicy moczowej .
Można kupic gotowa mieszankę w sklepie zielarskim ,pomocną w chorobie nerek.
NAPAR Z LIŚCI BRZOZY - Łyżeczke liści brzozy zalac szklanka wrzątku. Trzymac pod przykryciem 5 minut , przecedzic.Pic 2 razy dziennie po szlance naparu .
SOK Z BRZOZY- 50 -60 kropli soku na szlankęwody . Pic 3-4 razy dziennie.
Zioła mogą byc uzywane w postaci świeżych ziól jak i szuszone . Jednak wieksza wartosc mają zioła świeże.
Basiu, kamienicy nie mam, mam za to kamicę ...
A co do ziółek, nie wszystkie można stosowac w kamicy (sa różne jej odmiany w zależnosći od "budulca").
Poleca się stosowanie takich ziól jak : owoc jałowca, żurawinę, ziele skrzypu , ziele fiołka trójbarwnego, korzenia lukrecji, liścia mącznicy , liścia poziomki, liścia pokrzywy, nasienia pietruszki , liście brzozy i sok z brzozy.Łagodzą ostre i przewlekłe stany zapalne dróg moczowych .Stosowane od dawna w medycynie ludowej .Składniki herbatatek z tych składnków działają odkażająco na pęcherz moczowyw stanach zapalnych nerek i kamicy moczowej .
NAPAR Z LIŚCI BRZOZY - Łyżeczke liści brzozy zalac szklanka wrzątku. Trzymac pod przykryciem 5 minut , przecedzic.Pic 2 razy dziennie po szlance naparu .
Zioła mogą byc uzywane w postaci świeżych ziól jak i szuszone . Jednak wieksza wartosc mają zioła świeże.
zmieniono 3 razy (ostatnio 15 mar 2009 16:04 przez basiaaa)
Odpowiedz na/ edytuj Zioła stosowane w chorobach nerek
Zioła stosowane w chorobach nerek
Obserwuj wątekOdp: Odp: Zioła stosowane w chorobach nerek
Zajefajna
Odp: Zioła stosowane w chorobach nerek
pusieczek2@wp.pl
majgrz11maja
Odp: Odp: Odp: Zioła stosowane w chorobach nerek
Basiuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Bahus jak zwykle ...mówił o
Odp: Odp: Zioła stosowane w chorobach nerek
basiaaa
Bahus- Jak możesz to podaj ten przepis na chmielową nalewkę z dodatkiem bursztynu .
Agusia74
Basiu, kamienicy nie mam, mam za to kamicę ...
A co do ziółek, nie wszystkie można stosowac w kamicy (sa różne jej odmiany w zależnosći od "budulca").
Bahus
Zioła stosowane w chorobach nerek
basiaaa