kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1016]

Francuskie mini pączki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na małe mini pączki, przygotowane z ciasta francuskiego. Są bardzo chrupiące oraz proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam.

Francuskie mini pączki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Francuskie mini pączki

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cukier puder
  • blaszka
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Francuskie mini pączki
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Z ciasta wycinamy małym kieliszkiem kółka. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu lekko studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Francuskie mini pączki
Kieliszkiem wycinamy kółka z ciasta francuskiego.

Tagi:

ciastka