Sposób przygotowania:
Francuskie ciasteczka z budyniem i malinami
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, rozwijamy i kroimy w 8 kwadratów.
Na każdym kwadracie na środek wkładamy łyżkę budyniu i dwie maliny. Składamy ciasto na pół i zlepiamy brzegi. Na rogach robimy wzorek widelcem. Robimy tak z pozostałymi składnikami. Na koniec smarujemy ciastka roztrzepanym żółtkiem i posypujemy płatkami migdałowymi.
Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Na każdym kwadracie na środek wkładamy łyżkę budyniu i dwie maliny. Składamy ciasto na pół i zlepiamy brzegi. Na rogach robimy wzorek widelcem. Robimy tak z pozostałymi składnikami. Na koniec smarujemy ciastka roztrzepanym żółtkiem i posypujemy płatkami migdałowymi.
Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego