Sposób przygotowania:
Kiełbasa w sosie pomidorowymPrzygotowanie kiełbasy:
Kiełbasę zwyczajną kroimy na mniejsze kawałki. Następnie nacinamy pod skosem każdy kawałek kiełbasy z obu stron. Podsmażamy kiełbaski na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron na rumiano.
Przygotowanie cebuli i czosnku:
Czosnek i cebulę obieramy. Kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy lekko posiekaną cebulę z czosnkiem.
Przygotowanie sosu:
Podsmażoną cebulę z czosnkiem na patelni na średnim ogniu posypujemy mąką pszenną i mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry, pieprzem cayenne na ostro. Zalewamy bulionem. Mieszamy dokładnie razem i dusimy chwileczkę pod przykryciem.
Etap końcowy:
Do przygotowanego gorącego sosu dodajemy podsmażoną gorącą kiełbasę.