gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Parówki zapiekane w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Parówki zapiekane w cieście francuskim są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Moja rodzina lubi je na kolację.

Parówki zapiekane w cieście francuskim

Składniki:

Parówki zapiekane w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 parówki
  • przyprawa do pizzy
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Parówki zapiekane w cieście francuskim

ETAP 1:

Parówki zapiekane w cieście francuskim
Na kawałku ciasta francuskiego układamy parówkę.

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 4 kawałki. Na każdym kawałku układamy parówkę.

ETAP 2:

Parówki zapiekane w cieście francuskim
Parówkę na cieście polewamy ketchupem i przyprawiamy przyprawą.

Ciasto z parówką przyprawiamy przyprawą do pizzy i polewamy ketchupem.

ETAP 3:

Parówki zapiekane w cieście francuskim
Ciasto zwijamy i zlepiamy dokładnie brzegi.

Następnie ciasto zwijamy i zlepiamy za pomocą widelca.

ETAP 4:

Parówki zapiekane w cieście francuskim
Parówki w cieście pieczemy w piekarniku.

Parówki w cieście układamy na blasze, nacinając ciasto u góry i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180-200 stopni.