Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Francuskie rożki czekoladowo - śliwkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chrupiące rożki z ciasta francuskiego ze słodkim nadzieniem.

 Francuskie rożki czekoladowo - śliwkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Francuskie rożki czekoladowo - śliwkowe

 

  • ciasto francuskie - 1 płat
  • krem śliwkowo - czekoladowy - 1 słoik
  • żółtko - 1 szt

 

 

  • Dodatkowo :

 

  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Francuskie rożki czekoladowo - śliwkowe
Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy podsypując odrobiną mąki. Wycinamy trójkąty. Na szerszym końcu kładziemy łyżeczkę nadzienia. Zwijamy w kierunku wąskiego brzegu. Zaokrąglamy tworząc rogaliki. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Wkładamy do nagrzanego na ok.200C piekarnika na 15-20 minut ( aż się zezłocą! ) Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego!
 Francuskie rożki czekoladowo - śliwkowe
Chrupiące rożki z ciasta francuskiego ze słodkim nadzieniem.