Sposób przygotowania:
Francuskie z truskawkami
Obrane, opłukane truskawki jeśli są duże pokroić na plastry, w misce wymieszać je z kisielem truskawkowym i cukrem.
Ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papier do pieczenia, ponacinać nożem brzegi na szersze paski zostawiając środek na truskawki.
Na cały środek rozłożyć truskawki, paski nałożyć na truskawki zostawiając środek nie zakryty, ciasto posmarować wodą.
Piekarnik nagrzany na 200C grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, ciasto dobrze wystudzić aby truskawki stężały, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papier do pieczenia, ponacinać nożem brzegi na szersze paski zostawiając środek na truskawki.
Na cały środek rozłożyć truskawki, paski nałożyć na truskawki zostawiając środek nie zakryty, ciasto posmarować wodą.
Piekarnik nagrzany na 200C grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, ciasto dobrze wystudzić aby truskawki stężały, przed podaniem posypać pudrem cukrem.