Sposób przygotowania:
Szaszłyki kuleczki
1. Przekładamy mięso do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną jedną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą do grosa. Następnie dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe kuleczki.
2. Kroimy warzywa, ogórki oraz cebulę w plasterki a paprykę w w 2 cm paski.
3. Nadziewamy na wykałaczkę na przemian, najpierw mięsną kuleczkę, następnie cebulę, paprykę oraz ogórka i ponownie powtarzamy.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 30 minut w 180°C.
5. Danie gotowe, można podać z sosem dowolnym.
6. Smacznego
2. Kroimy warzywa, ogórki oraz cebulę w plasterki a paprykę w w 2 cm paski.
3. Nadziewamy na wykałaczkę na przemian, najpierw mięsną kuleczkę, następnie cebulę, paprykę oraz ogórka i ponownie powtarzamy.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 30 minut w 180°C.
5. Danie gotowe, można podać z sosem dowolnym.
6. Smacznego