Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Francuz ze śliwą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste i szybkie w wykonaniu ciastka ze śliwkami

Francuz ze śliwą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Francuz ze śliwą

 

  • Arkusz ciasta francuskiego ok 30x40
  • 24 śliwki węgierki
  • 12 płaskich łyżeczek cukru
  • cukier puder do obsypania ( opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania:

Francuz ze śliwą
Rozgrzewamy piekarnik do 200*C Z arkusza wycinamy 12 kwadratów śliwki płuczemy, przecinamy na płowe, usuwamy pestkę i połówki tniemy w półplasterki. Na każdym kwadracie układamy wzór kwiatka (u mnie z 2 śliwek na jeden kwadrat). Posypujemy każdy kwadrat płaską łyżką cukru. Ciastka władamy do piekarnika, pieczemy ok 15 minut. gotowe jeszcze ciepłe obsypujemy cukrem pudrem;)
Francuz ze śliwą
Etap 1

Tagi:

ciasto śliwki