Sposób przygotowania:
Trójkąty z ciasta francuskiego z dżemem jabłkowym
Rozwinąć arkusz francuskiego ciasta i podzielić go, powycinać z niego kwadraty lub prostokąty. Na każdy wycięty prostokąt, bądź kwadrat nałożyć trochę dżemu jabłkowego. Złożyć kawałki z nałożonym dżemem na pół, a boki, brzegi docisnąć widelcem.
Każdy trójkąt posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać po wierzchu kolorową posypką i słodkim kakao. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wykorzystałam papier do pieczenia, który był dołączony do opakowania z ciastem.
Trójkąciki ułożone na papierze wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 - 30 minut.
Każdy trójkąt posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać po wierzchu kolorową posypką i słodkim kakao. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wykorzystałam papier do pieczenia, który był dołączony do opakowania z ciastem.
Trójkąciki ułożone na papierze wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 - 30 minut.