Sposób przygotowania:
Frykadelki z łososiem i mąką kokosową ( Low Carb )
🔘 MASA Z ŁOSOSIA : umyty filet z łososia rozdrobnić w kuchennym rozdrabniaczu lub bardzo drobno posiekać, później wlać oliwę z oliwek, żółtko, dodać musztardę, mąkę kokosową, imbir, chili-pul biber, natkę pietruszki, szczypiorek, sól i pieprz. Następnie wszystkie składniki dokładnie z sobą wymieszać, aż się dobrze połączenia. Gotową masę z łososia umieścić w szczelnym pojemniku i włożyć na 60 munut do lodówki.
🔘 Po wyjęciu z lodówki masę z łososia jeszcze raz dokładnie zagnieć, w razie potrzeby doprawić jeszcze dodatkowymi przyprawami. Później z ciasta uformować płaskie, grubsze, okrągłe frykadelki rybne i rozłożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wstawić do nagrzanego piekarniku i piec przez 15 minut w 200°C / Termoobieg /, aż do uzyskania złotego koloru.
🔘 Po wyjęciu z lodówki masę z łososia jeszcze raz dokładnie zagnieć, w razie potrzeby doprawić jeszcze dodatkowymi przyprawami. Później z ciasta uformować płaskie, grubsze, okrągłe frykadelki rybne i rozłożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wstawić do nagrzanego piekarniku i piec przez 15 minut w 200°C / Termoobieg /, aż do uzyskania złotego koloru.



