Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 407]

Keto frykadelki z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Frykadelki oferują szereg zalet, które sprawiają, że bardzo wysoka zawartość białka zapewnia na długo uczucie sytości i utratę zbędnych kilogramów.

Keto frykadelki z tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Keto frykadelki z tuńczyka

 

 

  • Masa tuńczykowa:
  • tuńczyk z puszki (w sosie własnym / odsączony 300 g.)
  • 160 g. awokado (obrane i bez pestki 160 g.)
  • 1 mała cebula (pokroić w drobną kostkę)
  • 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
  • 60 g. parmezanu (starty)
  • 2 jajka
  • 1/4 łyżeczki chili (mielone)
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Keto frykadelki z tuńczyka
🔘 Masa tuńczykowa : z 3 puszek wyjąć tuńczyka, odcedzić ( rozdrobnić widelcem - zawinąć do papierowego ręcznika ) i odcisnąć jak najwięcej płynu. Awokado przepołowić, usunąć pestkę, przełożyć do większej miski i rozgnieść widelcem. Następnie do miski z awokado dodać tuńczyka, cebulę, czosnek, parmezan, wbić jajka i doprawić chili-pul biber i solą. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę i uformować około 12 niewielkich frykadelek.



🔘 Na grillowej patelni na rozgrzanym tłuszczu smażyć frykadelki na średnim ogniu przez około 8 minut z każdej strony. Te proste frykadelki z tuńczyka to świetna przekąska, smakują niesamowicie i są bogate w białko.
Keto - frykadelki z tuńczyka
Na grillowej patelni na rozgrzanym tłuszczu frykadelki smażyć na średnim ogniu przez około 8 minut z każdej strony.
Keto - frykadelki z tuńczyka
Z masy tuńczykowej uformować około 12 niewielkich plaskich frykadelek.
Keto - frykadelki z tuńczyka
Awokado przełożyć do miski i rozgnieść widelcem, dodać tuńczyka i resztę składników i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Keto - frykadelki z tuńczyka
Z puszek wyjąć tuńczyka, odcedzić , rozdrobnić widelcem, zawinąć do papierowego ręcznika i odcisnąć jak najwięcej płynu.