Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w stylu śródziemnomorskim
🔘 Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w poprzek w wąskie paski i doprawić solą, słotką papryką i czosnkiem. Później mięso przełożyć do garnka i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż nabierze złotego koloru. Następnie piec wyłączyć, wyjąć mięso z garnka i odłożyć w ciepłe miejsce. Natomiast w gorącym tłuszczu po smażeniu mięsa krótko uprazyć zielone, marynowane owoce pieprzu i kapary.
🔘 sos kaparowy : do odpowiednio dużego naczynia włożyć jogurt grecki, wlać oliwę z oliwek, wrzucić szczypiorek, cebulę, natkę pietruszki i doprawić solą. Później dodać przygotowane kapary, owoce pieprzu, wlać sok z cytryny i wszystko razem dobrze wymieszać.
🔘 Teraz usmażone, ciepłe mięso z kurczaka wymieszać z przygotowanym sosem kaperowym i gotowe.
🔘 sos kaparowy : do odpowiednio dużego naczynia włożyć jogurt grecki, wlać oliwę z oliwek, wrzucić szczypiorek, cebulę, natkę pietruszki i doprawić solą. Później dodać przygotowane kapary, owoce pieprzu, wlać sok z cytryny i wszystko razem dobrze wymieszać.
🔘 Teraz usmażone, ciepłe mięso z kurczaka wymieszać z przygotowanym sosem kaperowym i gotowe.
![Mediterraneo - smaczna pierś z kurczaka Mediterraneo - smaczna pierś z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mediterraneo-smaczna-piers-z-kurczaka-596661.jpg)
![Mediterraneo - smaczna pierś z kurczaka Mediterraneo - smaczna pierś z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mediterraneo-smaczna-piers-z-kurczaka-596662.jpg)