Natalavska

Natalavska

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Makaron babuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 185
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron babuni to pyszna, zdrowa alternatywa dla tradycyjnych klusek. Z mąką kukurydzianą, owsianą i skrobią ziemniaczaną, wzbogacony o żółtka, koper, płatki drożdżowe oraz aromatyczne przyprawy. Gotowany w wodzie z masłem, idealny do zup i sosów!

Makaron babuni

Składniki:

Makaron babuni

makaron

gotowanie makaronu

  • 3 litry wody
  • garść soli do garnka
  • kawałek masła do wody

Sposób przygotowania:

Makaron babuni
1. Ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy i odstawiamy do lodówki na godzinę
2. Dzielimy ciasto na 3 części, każdą z części należy rozwałkować wałkiem
3. Zwijamy w rulonik i kroimy kluski ostrym nożem w tym czasie warto podsypać mąką tak aby nic nie przykleiło się do deski
4. Gotować około 3 minuty tak aby makaron był al dente