kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Frytki mrożone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Pyszne Frytki mrożone można podawać na podwieczorek lub na obiadem.

Frytki mrożone

Składniki:

Frytki mrożone

 

  • frytki mrożony 1 op.
  • tłuszcz do smażenia np. olej 1/2 litr
  • sól

Sposób przygotowania:

Frytki mrożone
Olej silnie rozgrzać w szerokim, płaskim garnku. Zamrożone frytki włożyć w koszyczku drucianym do tłuszcz o temperaturze około 140 stopni C i smażyć 5 minut, aż uzyskają ciemnozłoty kolor. Wyjąć wraz z koszyczkiem i osączyć z tłuszczu. Solić po usmażeniu.

Tagi:

frytki