Sposób przygotowania:
Chłodnik z rzodkiewką, jajkiem i szczypiorkiem
1. Rzodkiewki oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
2. Jogurt naturalny łączymy z rzodkiewką, czosnkiem i szczypiorkiem, tak z łyżkę szczypiorku odkładamy do dekoracji. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodnik wstawiamy do lodówki do dokładnego schłodzenia.
3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy na cząstki.
4. Do miseczek lub szklanek nakładamy po porcji schłodzonego chłodnika, nakładamy cząstki jajka, dekorujemy odłożonym szczypiorkiem i koperkiem. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Chłodnik smakuje dobrze schłodzony.
Z przepisu wychodzi 4 mniejsze porcje lub 2 większe.
2. Jogurt naturalny łączymy z rzodkiewką, czosnkiem i szczypiorkiem, tak z łyżkę szczypiorku odkładamy do dekoracji. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodnik wstawiamy do lodówki do dokładnego schłodzenia.
3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy na cząstki.
4. Do miseczek lub szklanek nakładamy po porcji schłodzonego chłodnika, nakładamy cząstki jajka, dekorujemy odłożonym szczypiorkiem i koperkiem. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Chłodnik smakuje dobrze schłodzony.
Z przepisu wychodzi 4 mniejsze porcje lub 2 większe.
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)