Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Marchewkowe frytki z piekarnika

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Takie nietypowe frytki z marchewki są pyszne i zdrowe. Przyrządza się je bardzo szybko. Mogą być samodzielną przekąską lub dodatkiem do drugiego dania. A ponieważ marchewka jest bardzo zdrowa to polecam takie o to frytki pachnące ziołami.

Marchewkowe frytki z piekarnika

Składniki:

Marchewkowe frytki z piekarnika

Składniki:

  • marchewka (dowolna ilość )
  • olej lub oliwa
  • zioła prowansalskie według uznania
  • czubryca biała według uznania

Sposób przygotowania:

Marchewkowe frytki z piekarnika
1. Marchewki obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w słupki,tak jak frytki.

2. Pokrojone marchewki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Następnie skrapiamy olejem lub oliwą ( niewielką ilością ) i oprószamy ziołami.

3. Tak przygotowane frytki pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 30 minut.