Sposób przygotowania:
Galaretka morelowo-cytrynowa
Na początku należy żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Morele osaczyć z zalewy, sok przelać do osobnego naczynia. Sok cytrynowy i morelowy uzupełnić szklanką wody. Dodać cukier, podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż do rozpuszczenia. Żelatynę rozprowadzić w ciepłym soku, nie przerywając mieszania. Odstawić do ostygnięcia na 15 minut. Następnie morele pokroić w cząstki, kilka odłożyć do dekoracji, resztę włożyć do czterech pucharków. Polać przestudzoną galaretką, wstawić do lodówki na 3-4 godziny do zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Z reszty moreli wyciąć kwiatki. Gotową galaretkę udekorować morelami, kleksami bitej śmietany, ewentualnie czekoladą i listkami melisy cytrynowej. Smacznego