olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Galaretka w cukrze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Galaretka w cukrze stanowi dla niejednej z nas wspomnienie z dzieciństwa. Zapraszam zatem w podróż wspomnień.

Galaretka w cukrze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretka w cukrze

 

  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 500 ml wody

 

Sposób przygotowania:

Galaretka w cukrze
Galaretkę pomarańczową wsypuję do gorącej wody, po czym mieszam, aby się rozpuściła. Galaretkę odstawiam do wystygnięcia, a kiedy zacznie tężeć wstawiam ją do lodówki. Po dwóch godzinach galaretkę wyjmuję, przekładam na deskę, kroję w kostki, które następnie obtaczam w wysypanym na talerzyk drobnym cukrze.
Galaretka w cukrze
Galaretkę pomarańczową wsypuję do gorącej wody, po czym mieszam, aby się rozpuściła.
Galaretka w cukrze
Galaretkę odstawiam do wystygnięcia, a kiedy zacznie tężeć wstawiam ją do lodówki.
Galaretka w cukrze
Następnie na talerzyk wysypuję drobny cukier.
Galaretka w cukrze
Po dwóch godzinach galaretkę wyjmuję, przekładam na deskę, kroję w kostki i przekładam na talerzyk z cukrem.