anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Galaretka w salcesonie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolorowy deser, pyszny nie tylko dla dzieci

Galaretka w salcesonie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Galaretka w salcesonie

 

  • 1 l mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 5 dag żelatyny
  • 1 galaretka czerwona
  • 1 galaretka żółtka
  • 1 galaretka zielona
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • jelito na salceson

Sposób przygotowania:

Galaretka w salcesonie
Mleko oraz cukier i cukier waniliowy zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać. Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia. Gdy galaretki stężeją pokroić je w kostkę. Następnie kiedy mleko będzie się siadało , dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson. Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.
Galaretka w salcesonie
Pyszne ciasto dla każdego niejadka. Polecam też do kawki