Sposób przygotowania:
Galaretka z malinami, winogronem i musemPrzygotowanie owoców i galaretki :
Owoce myjemy,osuszamy. Układamy ( w 6 plastikowych specjalnych foremkach lub szklanych pucharkach ) po 4 szt. owoców winogrona i malin.
Galaretki rozpuszczamy w 1 i 1/2 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia.
Tężejącą galaretką zalewamy owoce w foremkach. Wkładamy do lodówki aby galaretka całkiem stężała.
Przygotowanie musu malinowego:
Galaretkę z łyżeczką żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia.
Jogurt ucieramy z cukrem pudrem i malinami. Łączymy z tężejącą galaretką-miksując wszystko.
Wylewamy na stężałą galaretkę z owocami. Wkładamy na kilka godzin do lodówki do stężenia.