Sposób przygotowania:
Bananowo-budyniowy deser
Herbatniki rozkruszamy i porcjujemy do przygotowanych pucharków. Połowę mleka zagotowujemy. Do drugiej połowy dodajemy mąki oraz żółtka. Przygotowaną mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń i słodzimy do smaku. Trzy banany obieramy ze skórki. Połamane na mniejsze części przekładamy do garnka. Tak przygotowane miksujemy. Zmiksowane banany przelewamy do ciepłego budyniu i dokładnie miksujemy całość. Tak przygotowany bananowy budyń porcjujemy do pucharków, umieszczając go na herbatnikach. Deser pozostawiamy do ostygnięcia budyniu. Między czasie galaretkę wsypujemy do garnuszka. Rozpuszczamy ją w 1 i 3/4 szklanki wody. Gotową pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy budyń ostygnie obieramy banana i kroimy w plasterki. Umieszczamy go na budyniu i zalewamy zimną galaretką. Deser odstawiamy do lodówki by galaretka stężała. Podajemy.