Sposób przygotowania:
Galaretka z mandarynkami pod budyniem
Galaretkę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie, można też rozpuścić w 1 szkl. gorącej wody dodając 1 szkl. zimnej wody, po rozpuszczeniu proszku dodać skoncentrowany sok pomarańczowy i dobrze wymieszać. Rozlać do 3 lub 4 szklanek lub kielichów, włożyć po 3 lub 4 kawałki mandarynki najpierw odcedzonej z soku i odstawić do stężenia. Budyń wsypać do nieco mniejszej ilości mleka, zamiast 2 szkl. należy użyć 1 i ¾ szklanki i wymieszać mikserem ok. 1 minuty. Dodać bitą śmietanę i wymieszać ręcznie. Nałożyć budyń na galaretkę, opcjonalnie można posypać kilkoma wiórkami startej skórki cytryny. Podać od razu lub schłodzić w lodówce przed podaniem. Szybkie i bardzo smaczne z wyjątkiem czasu na stężenie galaretki i bez gotowania.