Sposób przygotowania:
Galaretka z pianką.
Zagotować w garnuszku ok.400 ml. wody, wyłączyć palnik, a do wrzątku wsypać roztwór galaretkowy, żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, aby spęczniała. Galaretkę przez stężeniem przelać do czarek lub kompotierek i odczekać, aż zsiądą się lekko, a potem wstawić je na 35-40 min. do lodówki. Pół szklanki mleka wlać do rondla wraz z piankami marshallows i mieszać na wolnym ogniu, aby się nie zagotowała. Zestawić naczynie z masą na bok, wystudzić i wymieszać z spęczniałą żelatyną i serkiem mascarpone. Czarki z galaretką wyjąć i rozłożyć na wierzchu piankę tak by starczyła na każdą czterech porcji.Wstawić ponownie czarki z deserem na 35 min., aby pianka stężała.Po wyjęciu dekorować deser świeżymi listkami mięty lub melisy.