misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Glazurowane pomarańcze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rozpuść cukier w wodzie na małym ogniu, zagotuj i gotuj przez około 3 minuty, aż mikstura ...

Glazurowane pomarańcze

Składniki:

Glazurowane pomarańcze

 

  • 1 pomarańcza
  • 30 g cukru
  • 3 łyżki stołowe wody
  • 1 łyżeczka likieru pomarańczowego
  • 1 łyżka stołowa soku pomarańczowego

 

Sposób przygotowania:

Glazurowane pomarańcze
Obierz pomarańczę ze skóry i usuń watowate białe fragmenty. Rozpuść cukier w wodzie na małym ogniu, zagotuj i gotuj przez około 3 minuty, aż mikstura nabierze konsystencji syropu. Wmieszaj likier i sok pomarańczowy. Polej pomarańcze. Wstaw do lodówki i zostaw do całkowitego wystudzenia, przekręcając pomarańczę od czasu do czasu.