gosia79z

gosia79z

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupkie i smaczne, prawdziwe gofry.

gofry

Składniki:

gofry

 

  • 0,5 kg mąki
  • 2 jaja
  • 0,5 szkl cukru pudru
  • 0,3 kostki margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 szkl mleka

 

Sposób przygotowania:

gofry
Margarynę roztopić.Mąkę, proszek, żółtka, cukier,mleko i ostudzoną margarynę miksujemy kilka minut.Białka ubijamy i delikatnie mieszamy.Gofry pieczemy kilka minut wnasmarowanej tłuszczem gofrownicy.Od siebie mogę dodać, ze dobra gofrownica to ta, która ma dużą moc.Wtedy gofry szybko się pieką i są chrupkie.Jeszcze jedna ważna rzecz, gofry należy odkładać na kratkę np z piekarnika, tak by mogły odparować, po kilku minutach można jeść.

Tagi:

gofry desery