kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 751]

Gofry budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe. Przygotowane na proszku budyniowym są bardziej delikatne od tradycyjnych gofrów. Polecam.

Gofry budyniowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gofry budyniowe

 

  • 1 jajko
  • 5 łyżek mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 op budyniu waniliowego
  • 5 łyżek z czubkiem mąki z proszkiem
  • 4 szczypty proszku do pieczenia
  • olej do gofrownicy

Sposób przygotowania:

Gofry budyniowe
Do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy wybite jajko i mieszamy. Wsypujemy proszek budyniowy i cukier, mieszamy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. 
Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry kładziemy na metalową kratkę i studzimy. 

Podajemy z ulubionymi dodatkami. 
Gofry budyniowe
Do płynnej masy dodajemy proszek budyniowy i cukier.
Gofry budyniowe
Później dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
Gofry budyniowe
W rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry.

Tagi:

gofry deser