Ree Drummond

Ree Drummond

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Pizzowe gofry dla każdego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pizzowe gofry w wersji na słono zaspokoją każdy apetyt! Apetyczne, pełne dobry dodatków są doskonałym pomysłem na obiad lub przekąskę na imprezę!

Pizzowe gofry dla każdego

Składniki:

Pizzowe gofry dla każdego

 

  • 500 g ciasta na pizze

 

 

  • 1 słoik sosu marinara

 

  • ½ łyżeczki płatków chilli

 

  • ½ łyżeczki oregano

 

  • 4 szklanki tartej mozzarelli

 

  • 4 plasterki szynki, posiekane

 

 

  • 1 szklanka posiekanych grillowanych warzyw (papryki, czerwonej cebuli, cukinii)

Sposób przygotowania:

Pizzowe gofry dla każdego
Rozwałkuj porcję ciasta, tak, aby była mniej więcej wielkości gofra.

Gofrownice posmaruj oliwą i rozgrzej, a następnie umieść w niej rozwałkowane ciasto. Piecz 2 ½ - 3 minuty aż gofr będzie złotawy.

Otwórz gofrownice, ciasto posmaruj sosem marinara i dodaj resztę składników w proporcjach do smaku. Zamknij gofrownice i zapiecz.

Podawaj ciepłe. Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network