Sposób przygotowania:
Gofry fasolowo - dyniowe z karmelizowaną cebulą
Ugotowaną fasolę obieramy z łusek i przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy mus dyniowy i blendujemy. Do masy dodajemy
jajko, olej i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawy i mieszamy. Ciasto musi być gęste. Odstawiamy.
W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy na drobno oraz rozdzielamy.
Pokrojoną cebulę smażymy na rozgrzanym oleju, podlewamy wodą i smażymy aż woda wyparuje, posypujemy cukrem i mieszamy. Dolewamy sok z limonki i przyprawy, smażymy aż prawie cały płyn odparuje.
Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem oraz pieczemy gofry.
Na każdego gofra kładziemy łyżkę skarmelizowanej czerwonej cebuli i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
jajko, olej i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawy i mieszamy. Ciasto musi być gęste. Odstawiamy.
W międzyczasie cebulę obieramy z łusek i kroimy na drobno oraz rozdzielamy.
Pokrojoną cebulę smażymy na rozgrzanym oleju, podlewamy wodą i smażymy aż woda wyparuje, posypujemy cukrem i mieszamy. Dolewamy sok z limonki i przyprawy, smażymy aż prawie cały płyn odparuje.
Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem oraz pieczemy gofry.
Na każdego gofra kładziemy łyżkę skarmelizowanej czerwonej cebuli i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
SylaUla
kuchenny świat
Dziękuję bardzo.