Sposób przygotowania:
Gofry deser dla każdego
Mleko wlać do miski,dodać 3 całe jajka,cukier,mąkę ,cukier waniliowy,proszek do pieczenia.Całość ubić mikserem do konsystencji gęstej śmietany/gdyby był za rzadki trzeba dodać mąkę/. Rozgrzać gofrownicę /pędzelkiem natłuścić olejem przed rozgrzaniem/ następnie wlewać gęste ciasto do gofrownicy,po podpieczeniu z jednej strony na złoty kolor można je w gofrownicy obrócić i podpiec drugą stronę.
W wolnej chwili ubijamy 3 śnieżki z 1 i 1/2 szklanki mleka, odcedzamy brzoskwinie i kroimy na mniejsze kawałki.
Gotowe gofry przyozdabiamy wg.własnego upodobania,
Smakują ze śmietaną,nutellą,dżemem,owocami,serkiem waniliowym itp. Dzieci to uwielbiają-przynajmniej moje.
W wolnej chwili ubijamy 3 śnieżki z 1 i 1/2 szklanki mleka, odcedzamy brzoskwinie i kroimy na mniejsze kawałki.
Gotowe gofry przyozdabiamy wg.własnego upodobania,
Smakują ze śmietaną,nutellą,dżemem,owocami,serkiem waniliowym itp. Dzieci to uwielbiają-przynajmniej moje.