Sposób przygotowania:
Gofry z truskawkami
W pierwszej kolejności masło rozpuszczamy na patelni, a następnie odstawiamy, żeby ostygło. Ostudzone masło wlewamy do mąki, a następnie dodajemy do tego również szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier. Później wlewamy do tego jeszcze mleko oraz wbijamy żółtka. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy. Białka wraz z niewielką ilością wodą ubijamy na sztywną pianę. Ubitą pianę z białek dodajemy do wcześniej zrobionej masy. Do gofrownicy wlewamy przygotowane ciasto i pieczemy gofry. Truskawki bardzo dokładnie myjemy, odrywamy zielone ogonki. Połowę truskawek miksujemy i mieszamy z jednym opakowaniem serka homogenizowanego. Resztę truskawek kroimy w plasterki. Upieczone gofry smarujemy polewą serowo truskawkową i układamy na nich pokrojone w plasterki truskawki.