Sposób przygotowania:
Gorąca czekolada z chili
Rondelek przepłukujemy zimną wodą, można zostawić na dnie trochę zimnej, przegotowanej wody. Mąkę kukurydziana mieszamy z małą ilością mleka i dodajemy resztę mleka. Wlewamy mleko i śmietankę, podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i cukier, całość podgrzewamy, ale nie dopuszczamy do zagotowania. Można ubijać mątewką do czasu, aż zgęstnieje. Jeżeli czekoladę przygotowujemy dla dzieci, to w tym momencie możemy już im rozlać do filiżanek. Sobie możemy resztę doprawić chili i dobrze wymieszać, z tym, że do mniejszej ilości czekolady wsypujemy odpowiednio mniej chili. W oryginalnym przepisie na taką ilość składników była podana 1 łyżeczka chili, ale ja dodałam niecałe pół łyżeczki i dla mnie to była wystarczająca ilość !!! SMACZNEGO :)