Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gotowane pulpety na duszonych warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybkie i smaczne danie dla dbających o linię

Gotowane pulpety na duszonych warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gotowane pulpety na duszonych warzywach

 

Sposób przygotowania:

Gotowane pulpety na duszonych warzywach
Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy przyprawę do mielonych oraz słodką paprykę i dokładnie wyrabiamy, Formujemy małe pulpeciki i gotujemy na gorącej wodzie. Papryki myjemy, oczyszczamy z nasionek i kroimy w kostkę, pieczarki i cebulę obieramy i również kroimy w cząstki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę, kiedy się zarumieni dodajemy pozostałe warzywa i podpiekamy po czym podlewamy wodą i dusimy do ich miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, Podajemy pulpeciki ułożone na gorącej potrawce.
Gotowane pulpety na duszonych warzywach
Miśo mielone z kurczaka doprawiamy do smaku
Gotowane pulpety na duszonych warzywach
uformowane małe pulpeciki gotujemy przez kilka minut
Gotowane pulpety na duszonych warzywach
warzywa wrzucamyna rozgrzaną olwię i podpiekamy
Gotowane pulpety na duszonych warzywach
całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości