Sposób przygotowania:
Schab z ananasemETAP 1:
Opłukane i osuszone papierowym ręcznikiem kotlety (nie rozbijane) oprószyć solą i pieprzem, z obu stron obsmażyć rumiano na rozgrzanym z olejem maśle.
ETAP 2:
Podlać zalewą z ananasa w takiej ilości, ile chcemy otrzymać sosu.
Na kotletach położyć po plastrze ananasa, pozostałe dwa pokroić w małe kawałki i wraz z rodzynkami dodać do sosu.
ETAP 3:
Patelnię przykryć i dusić na małym ogniu przez około 25 minut.
Kotlety wyjąć, a sos zagęścić mąką rozmieszaną z mlekiem kokosowym. Lub w wersji tradycyjnej mąką pszenną rozmieszaną z kremówką.
ETAP 4:
Doprawić do smaku solą, pieprzem i suszonym tymiankiem.
Z powrotem włożyć kotlety i jeszcze przez chwilkę podgrzać je z sosem.
Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2