szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Grahamka z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajko w grahamce, szybkie i zdrowe śniadanie.

Grahamka z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grahamka z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Grahamka z jajkiem
Z bułki ściąg górę, a następnie wydrążyć delikatnie środek bułki. Do tak przygotowanej bułki wbić jajko. Z wierzchu oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Bułkę wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piec ok 15 minut. Pieczemy tak długo aż jajko się zetnie. Górną część bułki również wkładamy do piekarnika, ale pieczemy ją krócej ab się nie przypaliła, a tylko zrobiła chrupiąca. Podajemy posypane obficie zieloną cebulką.
Grahamka z jajkiem
Z okrągłej bułki odcinamy cienko górną cześć
Grahamka z jajkiem
W dolnej części bułki wydrązamy środek.
Grahamka z jajkiem
Do bułki wbijamy jajko doprawiamy solą i pieprzem
Grahamka z jajkiem
Wstawiamy do piekarniak nagrzanego do 180 stopni