Sposób przygotowania:
Granita truskawkowaETAP 1:
![Granita truskawkowa Granita truskawkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/granita-truskawkowa-541573.jpg)
Truskawki dobrze umyj i usuń z nich szypułki.
ETAP 2:
![Granita truskawkowa Granita truskawkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/granita-truskawkowa-541574.jpg)
Następnie do garnka wlej wodę oraz cukier. Włącz ogień i gotuj na małym ogniu tak długo dopóki cukier się nie rozpuści
ETAP 3:
![Granita truskawkowa Granita truskawkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/granita-truskawkowa-541575.jpg)
Do blendera wrzuć truskawki oraz ostudzony syrop. Wszystko dokładnie zblenduj.
ETAP 4:
![Granita truskawkowa Granita truskawkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/granita-truskawkowa-541576.jpg)
Przelej zblendowane truskawki do pojemnika. Przykryj go i włóż do zamrażalnika. Kiedy zacznie zamarzac mieszaj lody w pojemniku co około 30minut aby zamiast stałego lodu powstały mniejsze kawałki przypominające kryształki lodu.
SylaUla