nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Granita arbuzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Arbuzy mogłabym jeść cały rok. Tym razem arbuza wykorzystałam do zrobienia granity - sycylijskiego deseru, który robi się błyskawicznie.

Granita arbuzowa

Składniki:

Granita arbuzowa

 

Sposób przygotowania:

Granita arbuzowa

etap 1

Granita arbuzowa
Podzielony arbuz na mniejsze kawałki by łatwiej z nich usunąć pestki

Podziel arbuza na mniejsze kawałki by łatwiej z nich usunąć pestki.

ETAP 2:

Granita arbuzowa
Podzielony na małe kawałki arbuz wrzucony do blendera

Z arbuza dokładnie usuń wszystkie pestki. Pokrój na mniejsze kawałki i włóż do blendera. Zblenduj arbuza na jednolitą masę

etap 3

Granita arbuzowa
Przelewanie musu arbuzowego do pojemnika

Przelej mus arbuzowy do pojemnika, włóz do zamrażalnika i mieszaj co 30 minut aby powstały kawałki wyglądające na kryształki lodu.


Tagi:

arbuz