Sposób przygotowania:
Babka advocatowa (z ajerkoniakiem)
Miękkie masło ucieram razem z cukrem do powstania puszystej masy. Dodaje pojedynczo jajka. Cały czas ucieram. Do masy dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuje. Do masy dodaje ajerkoniak. Miksuję. 
Formę z kominem smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Przelewam ciasto. Piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę łamie na kawałki. Roztapiam w kąpieli wodnej. Polewam nią wystudzone ciasto.
Formę z kominem smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Przelewam ciasto. Piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę łamie na kawałki. Roztapiam w kąpieli wodnej. Polewam nią wystudzone ciasto.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
robaczek
ciasteczka