Ewa27

Ewa27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Babka advocatowa (z ajerkoniakiem)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna puszysta babka z dodatkiem ajerkoniaku. Łatwe ciasto, które przygotujesz w kilka chwil. Jest przy tym bardzo smaczna.

Babka advocatowa (z ajerkoniakiem)

Składniki:

Babka advocatowa (z ajerkoniakiem)

na ciasto

Sposób przygotowania:

Babka advocatowa (z ajerkoniakiem)
Miękkie masło ucieram razem z cukrem do powstania puszystej masy. Dodaje pojedynczo jajka. Cały czas ucieram. Do masy dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuje. Do masy dodaje ajerkoniak. Miksuję.

Formę z kominem smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Przelewam ciasto. Piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę łamie na kawałki. Roztapiam w kąpieli wodnej. Polewam nią wystudzone ciasto.