Sposób przygotowania:
Granita z mięty pieprzowej.
Gałązki mięty opłukać i osaczyć.Wodę z cukrem wymieszać w garnku,zagotować i jeszcze chwilę pogotować.Zdjąć garnek z ognia.Włożyć do syropu gałązki mięty na 2-3 min.,potem wyjąć,dodać do syropu miód,wymieszać,ostudzić.Ostudzony syrop przelać do miski odpornej na zamrażanie,przykryć,wstawić do zamrażalnika na 4-5 godz,co jakiś czas przemieszać widelcem.Tabliczki czekolady miętowej włożyć na
pół godziny do zamrażalnika i też zamrozić,a po wyjęciu pokroić
czekoladę na drobne kawałeczki i wymieszać z granitą miętową.Do
przybrania deseru dodać opłukane i osuszone gałązki mięty,oderwać listki.Granitę miętową przełożyć do małych czarek
i podawać udekorowaną listkami mięty.
pół godziny do zamrażalnika i też zamrozić,a po wyjęciu pokroić
czekoladę na drobne kawałeczki i wymieszać z granitą miętową.Do
przybrania deseru dodać opłukane i osuszone gałązki mięty,oderwać listki.Granitę miętową przełożyć do małych czarek
i podawać udekorowaną listkami mięty.