Sposób przygotowania:
Granita z zielonej herbaty.
Esencję herbacianą z zielonej herbaty zalać wrzątkiem i przestudz-
-ić na oknie.Następnie odmierzyć miarką esencję tak,aby wyszła
odmierzona ilość do deseru.Wodę z cukrem wymieszać i zagotować.Pogotować jeszcze z chwilę.Zdjąć garnek z ognia,wlać
odmierzoną ilość esencji wraz z miodem.Wymieszać i ostudzić.Ostudzony syrop przelać do miski odpornej na zamrażanie,
przykryć i wstawić do zamrażalnika.Zamrażać masę z 4-5 godz.Co
pół godziny masę energicznie zamieszać.Po wyjęciu z zamrażalni-
-ka masę przełożyć do 6 pucharków i udekorować deser świeżymi
listkami mięty.
-ić na oknie.Następnie odmierzyć miarką esencję tak,aby wyszła
odmierzona ilość do deseru.Wodę z cukrem wymieszać i zagotować.Pogotować jeszcze z chwilę.Zdjąć garnek z ognia,wlać
odmierzoną ilość esencji wraz z miodem.Wymieszać i ostudzić.Ostudzony syrop przelać do miski odpornej na zamrażanie,
przykryć i wstawić do zamrażalnika.Zamrażać masę z 4-5 godz.Co
pół godziny masę energicznie zamieszać.Po wyjęciu z zamrażalni-
-ka masę przełożyć do 6 pucharków i udekorować deser świeżymi
listkami mięty.