Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Grillowana kanapka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne chrupiące śniadanko, na pewno zachęci dzieci do zjedzenia porcji warzyw

Grillowana kanapka wiosenna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grillowana kanapka wiosenna

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowana kanapka wiosenna
Bułki (mogą być kupne albo domowe) przekroić na pół, włożyć połówki do rozgrzanego grilla, opiekać około 2 minut. Sałatę umyć, osuszyć. Ogórka umyć, obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki. W rzodkiewce odciąć korzonki, umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Bułki wyjąć, lekko przestudzić, wszystkie połówki posmarować masłem, na połowie ułożyć liście sałaty, plasterki ogórka i rzodkiewek, oprószyć solą i pieprzem kolorowym. Bułeczki złożyć i podawać od razu, żeby nie zmiękły od masła i soku z warzyw, ale pozostały chrupiące.
Grillowana kanapka wiosenna
Na grillowanej bułeczce ułożyc warzywa oprószyć solą i pieprzem

Tagi:

sałata