Sposób przygotowania:
Grillowana kaszanka z dodatkami
Kaszankę (jeśli kaszanka jest długa dzielimy ją na połowę)nakłuwamy wykałaczką i zawijamy plastrem boczku.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski. Śliwki kroimy na połowy i usuwamy pestki.
Kawałek jabłka dzielimy na połowy albo na plasterki.
Odcinamy potrzebny nam kawałek folii aluminiowej i nakładamy na niego po jednej kaszance i rozdzielamy pozostałe przygotowane składniki. Oprószamy przyprawą.
Zawijamy paczuszkę i grillujemy aż kaszanka zacznie ładnie skwierczeć i pękać.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski. Śliwki kroimy na połowy i usuwamy pestki.
Kawałek jabłka dzielimy na połowy albo na plasterki.
Odcinamy potrzebny nam kawałek folii aluminiowej i nakładamy na niego po jednej kaszance i rozdzielamy pozostałe przygotowane składniki. Oprószamy przyprawą.
Zawijamy paczuszkę i grillujemy aż kaszanka zacznie ładnie skwierczeć i pękać.