Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1210]

Grillowana kaszanka w pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna grillowana kaszanka. Zachwyci zaproszonych na grilla gości. Można ją wzbogacić dodając kapustę kiszoną.

Grillowana kaszanka w pieczarkami i papryką

Składniki:

Grillowana kaszanka w pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Grillowana kaszanka w pieczarkami i papryką
Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam pieczarki razem z cebulą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Na kawałku folii aluminiowej układam porcję pieczarek, papryki oraz kaszankę. Oprószam solą i pieprzem. Folię zawijam i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję około 20 minut.

Tagi:

papryka