Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Grillowana kiełbasa z nutą wina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Grillowana kiełbasa jest znana chyba każdemu, ja lubię kiedy jest chrupka a wino idealnie pasuje do marynaty

Grillowana kiełbasa z nutą wina

Składniki:

Grillowana kiełbasa z nutą wina

 

  • 6 kawałków kiełbasy podwawelskiej
  • 250 ml wina białego wytrawnego
  • do podania musztarda
  • do podania pieczywo

Sposób przygotowania:

Grillowana kiełbasa z nutą wina
Kiełbasę nacinamy w poprzek na około 2 mm w niewielkich odstępach. Układamy kiełbasę w naczyniu prostokątnym, jedną obok drugiej dość ciasno. Kiełbasę zalewamy winem i odstawiamy na 40 minut. Po tym czasie układamy kiełbaski na ruszcie grillowym i grillujemy po kilka minut z wszystkich stron. Podajemy z musztardą i pieczywem.