Sposób przygotowania:
Grillowane ruloniki
Na błyszczącej stronie folii aluminiowej układamy po plasterku szynki, a na to układamy nieco mniejszy plasterek sera (jeśli będzie taki sam lub wiekszy to po rozpuszczeniu przyczepi sie do foli). Kroimy podłużne, spore kawałki sera twarogowego i układamy z boku naszej roladki. Na sam koniec dodajemy do środka drobno posiekany szczypiorek oraz nieco soli i pieprzu. Roladki staramy się zwijać tak, aby powstały małe rożki. Ruloniki dokładnie zawijamy w foli aluminiowej i układamy na ruszcie. Grillujemy je do 10 minut, bez konieczności obracania na drugą stronę. Podajemy z ketchupem. Ruloniki te może nie wyglądają jak wykwintne danie z grilla, ale w smaku są boskie! Wczoraj z braku kiełbasy na grilla musiałam wymyślić coś na szybko, jedyne co mialam pod ręką to szynka i 2 rodzaje sera. Trochę niepewnie zrobiłam po 1 ruloniku dla każdego, bałam się że nie będą smaczne, sami goście również sceptycznie podchodzili do tego wynalazku, ale.. jak tylko spróbowali pierwszy kęs, to odrazu mnie wygonili do domu abym zrobiła dokładkę :) w konsekwencji wyczyściłam lodówkę do reszty :) przygotowałam ponad 30 ruloników (na 6 osób), a siostra stwierdziła, że smakują jak oscypek :)