KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Grillowane ziemniaczki .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Grillowane ziemniaczki w miseczce z parmezanu.

Grillowane ziemniaczki . Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane ziemniaczki .

 

  • duży ziemniak,
  • garść wiórków z parmezanu,
  • dobra oliwa,
  • sól, pieprz do smaku
  • 100 ml bulionu,
  • gałązka rozmarynu,
  • zielenina do dekoracji,

 

Sposób przygotowania:

Grillowane ziemniaczki .
Ziemniaka obieramy, kroimy w cienkie plastry, grillujemy lub smażymy na patelni, delikatnie skrapiamy oliwą, doprawiamy przyprawami. Gotowe wkładamy do garnka napełnionego bulionem i gotujemy 10-15 minut, dodajemy rozmaryn. Wiórki parmezany smażymy na patelni, roztopiony ser ściągamy szpachelką i nakładamy na odwróconą miskę, odczekujemy kilka minut, zastygły ściągamy, mamy gotowa miskę z parmezanu. Do miseczki z parmezanu układamy ziemniaki, podajemy gorące. SMACZNEGO.
Grillowane ziemniaczki .
zIEMNIAKI , OBIERAMY, KROIMY W CIENKIE PLASTRY, DOPRAWIAMY PRZYPRAWAMI.
Grillowane ziemniaczki .
Doprawione ziemniaki grillujemy na złoty kolor.
Grillowane ziemniaczki .
Przygotowujemy miseczkę z parmezanu ..
Grillowane ziemniaczki .
Ziemniaki gotujemy w bulionie, następnie wkładamy do miseczki.

Tagi:

ziemniaki