Klaud922

Klaud922

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Grillowany mintaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekkie danie rybne na grilla

Grillowany mintaj

Składniki:

Grillowany mintaj

 

  • 4 filety z mintaja
  • cytryna
  • szczypiorek
  • pietruszka
  • lubczyk
  • przyprawa do ryb

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany mintaj
Filety z mintaja delikatnie myjemy. Czekamy, aż woda obcieknie. Folie aluminiową dzielimy na 4 kawałki. Filety pojedynczo układamy na kawałkach folii aluminiowej. Posypujemy je z każdej strony przyprawą do ryb i delikatnie skraplamy przekrojoną cytryną. Na filet od góry układamy szczypiorek, pietruszkę i lubczyk. Dobrze, by było włożyć dużo ziół, gdyż dają wspaniały smak i aromat. Przyrządzone i przyprawione filety owijamy w folie aluminiową i dajemy na rozgrzany grill. Grillujemy do 20 minut.
Smacznego!