zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Grillowany oscypek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Oscypek grillowany nabiera innego charakteru, jest smaczny, miękki i prosty w przygotowaniu. Konfitura z żurawiny dopełnia cudowny smak przekąski.

Grillowany oscypek

Składniki:

Grillowany oscypek

 

Sposób przygotowania:

Grillowany oscypek
Ser kroimy w średniej grubości plasterki ( około 1 do 1 1/2 cm). Patelnie grillową rozgrzewamy i delikatnie smarujemy oliwą (można użyć tradycyjnego grilla). Układamy plasterki sera i chwilę całość grillujemy aż skórka ładnie się przyrumieni. Grillujemy z obu stron. Ser podajmy polany konfiturą żurawinową. Smacznego!