Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pappardelle z serem stilton i sandaczem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Makaron papardelle z sandaczem i sosem z sera Blue Stilton z dodatkiem świeżego szpinaku i nutką pieprzu.

Pappardelle z serem stilton i sandaczem

Składniki:

Pappardelle z serem stilton i sandaczem

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle z serem stilton i sandaczem
Sandacza podziel na porcje i obtocz w mące, na patelni rozpuść masło i usmaż na nim rybę. Zrumienione filety odłóż na bok a na patelnię wrzuć liście szpinaku i podsmażaj do momentu aż się zblanszują.

Na koniec dodaj śmietankę, pokruszony ser, grubo mielony pieprz i sandacza, całość duś do momentu aż sos stanie się gładki i gęsty a ryba przejdzie aromatem sera.

Gotowy sos połącz z ugotowanym makaronem.